Видове краткосрочни кредити

4.6/5 - (8 votes)

Какви видове краткосрочни кредити има?

Краткосрочните заеми са чудесен начин да получите бърз достъп до средствата, от които се нуждаете при финансови затруднения. Независимо дали търсите допълнителни пари за еднократна покупка или имате неочакван разход, за който трябва да се погрижите, краткосрочните заеми могат да ви помогнат. Но е важно да разберете, че не всички краткосрочни заеми са еднакви. Различните видове краткосрочни заеми се предлагат с различни изисквания, условия и лихвени проценти.

Преглед на краткосрочните заеми

Съществуват много различни видове краткосрочни заеми, всеки от които има своите предимства и недостатъци. Най-разпространеният вид краткосрочен заем е заемът до заплата, който може да бъде много полезен в спешна ситуация, но може да бъде и много скъп, ако не се използва внимателно. Други видове краткосрочни заеми включват заеми за придобиване на собственост, заеми от заложни къщи и авансови плащания от кредитни карти.

Бързи краткосрочни кредити

Заемите до заплата са най-разпространеният вид краткосрочен заем. По-често ги наричаме бързи кредити. Обикновено това са малки, необезпечени заеми, които трябва да бъдат изплатени в рамките на няколко седмици или месеци. Тъй като са необезпечени, те може да имат имат по-високи лихвени проценти. Въпреки това те са много полезни в спешна ситуация, когато се нуждаете от бързи пари и не можете да кандидатствате за традиционен заем.

Заемите с определен вид обезпечение също са вариант. Тези заеми използват вашия автомобил, имот и ли друга ценна вещ като обезпечение и вид гаранция за кредитора. Залозите в заложни къщи са друга възможност, но те трябва да се използват само в краен случай, защото може да загубите вещите си, ако не можете да изплатите заема.

Как да изберете правилния вид краткосрочен заем

Има няколко неща, които трябва да вземете предвид, когато избирате правилния вид краткосрочен заем за вашите нужди. Ето няколко фактора, които трябва да имате предвид:

  • Сумата на парите, които трябва да заемете: Краткосрочните заеми могат да варират от няколкостотин долара до няколко хиляди. Уверете се, че сте избрали сума на заема, която можете да изплатите удобно.
  • Периодът на изплащане: Повечето краткосрочни заеми имат сравнително кратък период на погасяване, който обикновено варира от един месец до няколко месеца. Изберете заем със срок на погасяване, който е подходящ за вашия бюджет и график.
  • Лихвеният процент: Лихвените проценти по краткосрочните заеми могат да бъдат високи, така че е важно да сравните лихвените проценти на различни кредитори, преди да изберете заем. Имайте предвид, че най-ниският лихвен процент невинаги е най-добрият вариант – понякога си струва да платите малко по-висок лихвен процент за по-кратък период на погасяване или други предимства като гъвкави възможности за погасяване.

Алтернативи на краткосрочните заеми

Съществуват няколко алтернативи на краткосрочните заеми, които може да искате да разгледате в зависимост от нуждите си. Една от възможностите е кредитна линия от вашата банка, която може да ви осигури бърз достъп до средства, когато имате нужда от тях. Друга възможност е паричен заен по кредитна карта, който също може да ви осигури спешни средства. Все пак имайте предвид, че и двете възможности обикновено са свързани с високи лихвени проценти, така че не забравяйте да прочетете внимателно условията, преди да решите коя от тях е подходяща за вас.

СРАВНИ НАЙ-ИЗГОДНИТЕ КРЕДИТИ

Вземи пари назаем изгодно с бърза обработка.
Изберете подходящ кредитор, който отговаря на вашите нужди!