Условия за кредит

4.7/5 - (6 votes)

Какви условия за безлихвен кредит ни предлагат кредиторите?

Безлихвените изгодни кредити са чудесен начин да се справите с трудна финансова ситуация. Независимо дали се нуждаете от пари за ремонт на дома или за обучение в университет, така можете да си осигурите необходимите средства. Преди обаче да кандидатствате за заем, е важно да разберете какви са изискванията и условията.

Какво представлява безлихвеният заем?

При безлихвеният заем кредитополучателят не трябва да плаща никаква лихва върху заетата сума. Този вид заем може да бъде полезен за кредитополучатели, които трудно свързват двата края и се нуждаят от малко допълнителна финансова помощ. Тези кредити се отпускат от небанкови финансови институции и трябва да бъдат погасени в посочения срок. В противен случай ще започнат да се начисляват наказателни лихви.

Повечето безлихвени заеми имат промоционален период, през който не се начислява лихва върху заетите пари. След изтичането му остатъкът по заема започва да се олихвява със стандартния лихвен процент. Това означава, че ако не изплатите заема изцяло преди края на промоционалния период, в крайна сметка ще платите повече лихви, отколкото бихте платили при традиционния заем.

Бързи кредити условия

Преди да вземете бърз заем, не забравяйте да прочетете договора, за да се запознаете детайлно с условията. Внимателно преценете дали ще можете да изплатите кредита изцяло преди края на периода и сравнете офертите на няколко кредитора, за да сте сигурни, че получавате възможно най-добрата оферта.

Условия за отпускане на кредит

За да кандидатствате за изгоден заем, трябва да:

  • да сте български гражданин или постоянно пребиваващ
  • да сте на възраст 18 години или повече
  • да имате работа на пълно работно време или доказан източник на редовен доход
  • да имате добра кредитна история

Условия за кандидатстване за безлихвен кредит

Ако смятате да вземете безлихвен заем, има няколко неща, които трябва да знаете, преди да кандидатствате.

  • можете да подадете заявка за кредит онлайн от надеждна фирма за бързи заеми;
  • кредиторът ще разгледа вашата кандидатура и ще ви върне отговор дали сте одобрени или не;
  • в случай на положителен отговор, сумата която сте заявили ще ви бъде преведена по посочената в заявлението банкова сметка.